Starasz się prowadzić zdrowy tryb życia i przywiązujesz wagę do tego, co jesz? Warto skupić się wówczas nie tylko na jakości produktów, z których przygotowujesz potrawy, lecz także na materiale, z którego są wykonane same naczynia. Największy problem pojawia się przy smażeniu – jaką patelnię wybrać? Teflonową, tytanową, żeliwną? My proponujemy patelnię szklaną! Dlaczego? Odpowiadamy poniżej!
Właściwości patelni szklanej
Naczynie to zostało wykonane na bazie szklanej ceramiki, a co za tym idzie ma właściwości antyalergiczne i antybakteryjne. To nie wszystko, ponieważ tego typu patelnia pozwala na smażenie na naprawdę niewielkiej ilości tłuszczu. To bardzo dobre rozwiązanie dla osób, które unikają tłustych potraw lub nie mogą ich spożywać prawie w ogóle. Przygotowywane w ten sposób posiłki zachowują pełną ilość swoich wartości odżywczych. Podobnie jak modele tytanowe, patelnia szklana bardzo szybko pochłania ciepło, dzięki czemu ma także właściwości energooszczędne.
Gotuj zdrowo!
Dzięki patelni szklanej przygotujesz zdrowe posiłki i to w krótkim czasie! Decydując się na ten produkt, dajesz sobie gwarancję, że będzie służył Ci dużo dłużej niż tradycyjne zwykłe patelnie, które nie są tak odporne na zarysowania czy inne uszkodzenia. Przekonaj się, że warto postawić na to rozwiązanie, i wypróbuj je w swojej kuchni!